♥Szívmelengető szív♥

A szív téma továbbra sem zárult le…legalábbis nálam. No, nem mintha a romantika megszállottja lennék, de néha még nekem is szükségem van az ilyen jellegű tárgyak közelségére. Egyszerűen csak azért, mert szívet melengetőek 🙂 Főleg most, amikor az ablakon kinézve szürke felhőkben lehet csak “gyönyörködni”.

Egy kis szín, néhány gomb és máris ellensúlyozva van a kinti egyhangúság. És még büszkék is lehetünk magunkra, ha saját kézzel készítünk valami lélekfrissítő tárgyat. Ezért jó pl. a horgolás. De akármilyen más kreatív tevékenység megteszi. Kinek-kinek a maga vérmérséklete és érdeklődési köre szerint.

Ajaj, egy kicsit eltértem a tárgytól 🙂 Vissza a szívekhez. Miután elkészült “Az otthon szíve”, maradt bennem egy kis hiányérzet. Általában ha valamit meghorgolok, a leírás is elkészülve pihen a “titkos” füzetemben, félreteszem és másba kezdek. Most kivételesen nem ez volt a helyzet. Ugyan semmilyen nagy dologra nem gondoltam, hiszen újabb ajtódísz megalkotása volt a fejemben, továbbra is a szív témakörben maradva.

Ezúttal kipróbáltam egy olyan technikát, amivel már régóta szemeztem. Konkrétan a keresztszemes hímzésről van szó. Természetesen nem olyan szép a végeredmény, mintha már sok-sok éve gyakorolnám. Azt hiszem el lehet nézni, hogy kezdő létemre még mutogatom is 😀 De ahogy mondani szokták, valahol el kell kezdeni. Na szóval ezer bocs, ha valakinek nagyon nem tetszik a végeredmény 🙂 Fogok még gyakorolni.

Mivel ez az ajtódísz is egy konkrét helyre készült (a nagyobbik leányzó szobaajtajára), igyekeztem olyan jellegű díszítést alkotni, ami illik Vercsihez. Először is szép színátmenetes fonal volt az alap. Majd a virágok szára került kialakításra V betűt formázva. Még két virágfej és egy levél került rá.

Remélem tetszeni fog neki 🙂

 

 

Emi

2 Comments

 1. erdeiz2014 április 25, péntek

  Ez igazán egyedi lett – ismét 🙂 Szép munka! A cikk végigolvasása után nekem is lett némi hiányérzetem. Szerintem a sorból még hiányzik egy zöld (Bálintnak) és egy sárga szív (nekem) is. Kicsi is jó lesz 🙂

  Válasz
  1. erdeiemi2014 április 25, péntek

   😀 😀 😀

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Scroll to top